Marlinde van Lokven


"Toen ik de kans kreeg om voor mijn studie persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg stage te gaan lopen in het buitenland heb ik deze met beide handen meteen aangepakt! Samen met mijn compagnonnetje Nicole van der Burgt ben ik het avontuur aangegaan en hebben we 3 theerlijke maanden mogen genieten van de allerliefste kinderen, het fantastische land en de lieve mensen. Op momenten dat we geconfronteerd werden met de harde werkelijkheid was het best zwaar. Zoals bijvoorbeeld toen Isatou in het ziekenhuis kwam te liggen of om Binta verdriet te zien hebben dat ze niet naar huis wilde omdat thuis voor haar helemaal niet leuk en fijn was. De leukste momenten waren met z’n alle gaan zwemmen, middagen naar het strand en de huisbezoeken. De stralende gezichten van de kinderen als ze genoten van onze aanwezigheid. Het zien groeien en zien ontwikkelen van kinderen. Ik ben hartstikke trots dat ik op dit moment nog steeds deel mag uitmaken van Second Home als bestuurslid. Regelmatig keer ik nog terug naar het mooie land om iedereen weer te zien, Second Home is echt mijn tweede thuis en tweede familie!"

Marieke Gerritsen


"Ik ben Marieke Gerritsen, woonachtig in Almelo en volg de opleiding Pedagogiek op het Windesheim te Zwolle. Op het moment zit ik in het 4e jaar en doe ik mijn laatste stage bij Stichting Second Home. Toen ik voor het eerst aankwam was ik erg verbaasd over de gastvrijheid zowel van de kinderen als de medewerkers. Ze zorgde ervoor dat ik me gelijk op mijn gemak voelde en dat is ook de hele tijd gebleven. Voor mij was het ook de eerste keer dat ik met kinderen met deze ziektebeelden werk, dit vond ik in het begin soms nog lastig, want hoe ga je bijvoorbeeld om met iemand die autisme heeft? Hier heeft Marie mij erg mee geholpen en ik weet nu wat 'normaal' bij deze kinderen is. De kinderen zijn altijd vrolijk en overal blij mee. Dat zorgt ervoor dat elke dag aanvoelt als een nieuw feest en blijf ik ernaar uit kijken om de kinderen weer te zien. Veel liefs, Marieke "

Anke en Marte
stagiaires Maatschappelijke zorg van 18 maart tot 29 juni 2013

"Het is een hele bijzondere ervaring, die heel veel indruk op ons heeft gemaakt. Herinneringen die wij nooit meer gaan vergeten! Het is een wereld van verschil met rijk en arm. Je gaat beseffen dat je moet genieten van de kleine dingen en dat je heel gelukkig kan leven met heel weinig. Daarnaast leer je veel op persoonlijk gebied. In Gambia komt het allemaal op jezelf aan, je wordt in het diepen gegooid. Zo kom je jezelf wel tegen! Als je deze kans hebt, grijp hem dan! Travel is the Only Thing you Buy that Makes You Richer"

Interesse gekregen?Wil je graag meer informatie ontvangen over vrijwilligerswerk bij Second Home? Of ben je enthousiast geworden en wil je graag aan de slag? Stuur dan een email naar ons met de volgende gegevens; naam, leeftijd, woonplaats en een korte motivatie van maximaal 100 woorden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

MAIL ONS